zondag 26 april 2009

The Village

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Dit is de vierde film van M. Night Shyamalan waarin het verhaal draait rond een verrassende plotwending.
Denk maar aan zijn vorige drie films : The Sixth Sense "I see dead people", Unbreakable "Are you ready for the truth?" en Signs "I think God did it".

Liefhebbers van horror zullen teleurgesteld zijn, net zoals echte thrillerfans. Maar als u houdt van een goed geacteerde film (Bryce Howard is een echte revelatie), van een spannende sfeer, van een fascinerende kijk in het leven van een (h)echte gemeenschap, dan is deze film voor u.
De plotwending is minder schokkend dan in The Sixth Sense, maar ik had hem niet zien aankomen en hoewel hij te vroeg in de film opduikt, zorgt hij toch voor een verrassing.
Maar in tegenstelling tot The Sixth Sense is The Village geen film die u meermaals hoeft te zien om alles te begrijpen.
Filmaffinity
Weetjes

Op het eerste gezicht lijkt het een volmaakt dorp. Maar de hechte gemeenschap leeft met de vreselijke wetenschap dat in de bossen net buiten het dorp vreemde wezens wonen. De kwade en onheilspellende kracht is zo afschrikwekkend dat niemand het dorp durft te verlaten en het bos in durft te gaan. Maar wanneer de nieuwsgierige en koppige Lucius van plan is de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren, lijkt het erop dat hij met deze dappere daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen