zaterdag 11 april 2009

Gosford Park

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Dit is een film naar mijn smaak : uitstekende acteurs (een ongelooflijk lange lijst bekende sterren die je zeker kent vanuit andere films), een heel gedetailleerde enscenering waar je gerust 5 keer kan naar kijken zonder dat het vervelend wordt en last but not least die fantastische Engelse humor en dat snobistisch gedoe van de aristocratie dat je doet denken aan al die schitterende televisieseries zoals Brideshead Revisited of Upstairs Downstairs.
Maar er is nog iets dat beter is : dit is een Robert Altman film (zie ook The Player, MASH, Short Cuts...) en dat betekent : inventieve cinema, sprankelende dialogen en schitterende kleuren (zijn laatste film, The Company (zie ergens anders op deze site)viel trouwens door de mand omdat de dialogen zo gewoontjes waren).
Ik zou zeggen : sluit de deuren, zet je gsm stil en huur deze film.
A splendid time is guaranteed for all

November 1932. Gosford Park is het magnifieke huis van Sir William McCordle en zijn vrouw, Lady Sylvia. Ze nodigen er vrienden en kenissen uit voor een jachtpartij, onder hen bevinden zich een Gravin, een held uit de Eerste Wereldoorlog, een vrouwengek, Ivor Novello en een producent, die de films van Charlie Chan produceert. Terwijl de genodigden zich in het salon verzamelen, zijn hun diensters en knechten druk in de weer in de keuken en gangen. Maar men kijkt beter uit voor uiterlijke schijn ...en wordt iets vreemds bekokstoofd zowel in de eetkamer, waar de met parels overladen gasten genieten van het overvloedige diner, als in de kamers van de dienstmeisjes waar ook de knechten druk in de weer zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten