donderdag 30 april 2009

Fucking Amal

Thorgal3,5 sterren door Thorgal
Fucking Amal is een typische 'coming of age' film, waarbij in dit geval twee tiendermeisjes de moeilijke periode proberen te overbruggen op weg naar vrouw-zijn, volwassenheid, ontdekking van hun sexualiteit. De film toont dit door op een bitterzoete manier enkele dagen uit het leven van de hoofdpersonages te belichten.

Huur deze dvd indien u houdt van Scandinavische films, jonge kinderen hebt, u een keertje een intelligent film wil zien zonder speciale effecten, u wil zien dat iedereen dezelfde problemen moet doorworstelen tijdens de jeugd, u een zuivere film wil zien, die gemaakt werd met de beste bedoelingen.

Vermijd deze film indien u homofoob bent, geen films kan zien in een taal die u niet verstaat, niet houdt van realistische films, u niet veel geduld hebt.

Filmaffinity -
Weetjes
Elin (Alexandra Dahlström) en Agnes (Rebecca Liljeberg), twee tieners, wonen in het kleine en saaie stadje Amäl. Wanneer Elin op het mislukte verjaardagsfeestje van Agnes terecht komt, neemt haar leven een onverwachte wending aan. Gekneld tussen twee liefdes en onder druk van de bekrompen mentaliteit in Amäl probeert ze met zichzelf het reine te komen. 'Fucking Amal' schets de weg naar volwassenheid van twee jongeren, hun verlangens, liefdes en hun moed om een eigen weg in te slaan.