zaterdag 4 april 2009

The Tailor of Panama

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Dit is een film die geflopt is aan de kassa, maar eigenlijk een briljant spionageverhaal is dat zoveel verschillende registers opentrekt waardoor de 'modale' bioscoopganger waarschijnlijk afgeschrikt werd.
Pierce Brosnan speelt een Britse spion, maar op zo'n verbluffende wijze dat je James Bond 007 dadelijk vergeet. Dit is het echte spionageleven : liegen en bedriegen, mensen gebruiken en misbruiken. En Geoffrey Rush is zonder twijfel één van de beste acteurs ter wereld (zie SHINE, zie QUILLS) en hier heeft hij een rol die op zijn lijf geschreven staat : het lam dat naar de slachtbank moet worden gebracht.
Doe me een plezier : leen deze DVD uit, bekijk hem 1 keer, 2 keer en de derde keer zie je nog veel meer dan je dacht.
Huur deze NIET indien u een James Bond film verwacht.
Huur deze WEL indien u een goed verhaal, uitstekende vertolkingen en heel wat hilarische verwijzingen naar spionageverhalen wil.

Harry Pendel, een cockney ex-oplichter die nu als kleermaker de rijken en machtigen van Panama onder zijn klanten telt, staat even bekend voor de verhalen die hij verzint als voor de pakken die hij maakt. Dit keer kunnen zijn verhalen echter fatale gevolgen hebben. Als de charmante, maar meedogenloze Britse spion Osnard hem uitvraagt, komt Harry voor de dag met een ingewikkeld verhaal dat niet alleen voor waarheid aangenomen wordt, maar ongewild ook een reeks gebeurtenissen teweegbrengt die alles waaraan hij het meest gehecht is in het leven in gevaar brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten