woensdag 1 april 2009

Kiss Kiss Bang Bang

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in.
Dit is een vreemde film. Hij wil thriller zijn, film noir, komedie, persiflage, suspense en tegelijkertijd kritiek geven op Hollywood...dat moet mislukken !

Wel, hij mislukt slechts gedeeltelijk. Het verhaal hangt inderdaad met haken en ogen aan elkaar, maar de humor is grappig (hij bevat de 2 grappigste scènes van 2005), de acteurs hebben het duidelijk naar hun zin, Robert Downey Jr. is goed op dreef en de sfeer is puur "The Saint meets Hitchcock meets Pulp Fiction".

Helaas zijn er teveel zwakkere momenten en blijft er na enkele uren niet veel meer hangen...behalve dan die scène met de Russische Roulette...onvergetelijk !
Filmaffinity - Weetjes - Programmatie

Harry Lockhart is al bij al een geschikte vent. Hij is weliswaar een onbetekenend boefje, dat zich een weg door het leven baant op een gammele combinatie van slordige charme en misplaatst optimisme, maar hij wil eigenlijk wel goed doen. Alleen weet hij niet zo precies hoe eraan te beginnen. Aan Harry’s voortdurende tegenslag komt een einde wanneer hij en zijn partner buiten de openingsuren hun “kerstinkopen doen” in een speelgoedwinkel in New York City en onderbroken worden doordat het alarm afgaat. Dat betekent moeilijkheden, zou je denken, maar wacht maar af. Bij zijn verwoede pogingen om aan de politie te ontkomen valt Harry onverwacht binnen op een auditie voor een Hollywood-detectivefilm en voor hij het goed en wel beseft stuurt de producer hem naar Los Angeles voor een cameratest. Harry komt terecht in de gevaarlijke wereld van hoeren, oplichters, losers en dromers. Hij vormt een team met zware jongen en privé-detective Perry van Shrike, bijgenaamd “Gay Perry,” die hem op zijn test moet voorbereiden. Gay Perry is een keiharde, meedogenloze — hoeft het nog gezegd — homo. Hij heeft weinig geduld met Harry, die zijn acteertalent op de proef stelt door zich uit te geven voor een detective. Het lijkt alsof het noodlot er zich mee bemoeit als de dief-die-acteur-wil-worden-door-in-de-huid-te-kruipen-van-een-detective op zijn weg Harmony Faith Lane ontmoet, een would be actrice die zijn hulp best kan gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten