zaterdag 25 april 2009

Moulin Rouge

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Dit is een ideale film voor een avondje uit met een nieuwe vriendin. Een romantisch verhaal maar zo extravagant dat het weer leuk wordt, schitterende muziek (Nirvana zoals u ze nog nooit gehoord hebt :D ), knappe jongens en meisjes, en een flinterdun verhaal zodat u rustig uw popcorn kan eten en een beetje knuffelen en strelen zonder te veel te missen.

Maar wat als een oppervlakkig verhaaltje begint, blijkt plots toch heel wat lagen te bevatten, en de mooie dame of heer naast u wordt plots minder belangrijk. De teksten van de liedjes (wereldberoemde songs) passen namelijk wonderwel in het verhaal, en worden als het ware woordspelingen...
En het verhaal in het verhaal (de Maharadja die wil trouwen met de courtisane) is een identieke afspiegeling van wat er op het scherm gebeurt. En plots is niets meer wat het lijkt, en groeit de film.

Ik heb hem nu al 4 maal gezien, en elke keer ontdek ik nieuwe lagen. Voorwaar ik zeg u : dit wordt ooit nog eens als een meesterwerk beschouwd.
Filmaffinity - Weetjes op IMDb

Parijs, anno 1899, de jonge, arme schrijver Christian geraakt verzeild in de decadente, surrealistische wereld van The Moulin Rouge. In een periode dat de cancan op het hoogtepunt van haar populariteit was. Door een gelukkig toeval ontmoet hij Satin, de mooie courtisane en ster van The Moulin Rouge. Hij wordt hartstochtelijk verliefd op haar en dankzij haar kan hij aan zijn eerste bohémien-toneelstuk beginnen te schrijven. The Duke, een geestige aristocraat die het toneelstuk financiert, heeft een oogje op Satin en beschouwt zijn investering als een betaalmiddel voor haar gunsten. Zij wordt, spijtig genoeg voor The Duke, verliefd op Christian en heeft het steeds moeilijker om toe te geven aan de eisen van The Duke.
Ondertussen weerspiegelt Christian’s toneelstuk, dat ter plaatse voor The Duke gecreëerd werd, het ontroerende verhaal over de liefde tussen Christian en Satin. Maar niets houdt The Duke tegen om de liefde tussen Christian en Satin te vernietigen. Zij, op hun beurt, moeten beslissen in hoeverre ze bereid zijn offers te brengen in naam van de liefde.