dinsdag 7 april 2009

Harry Potter & The Goblet of Fire

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Deel 4 van de succesvolle Harry Potter-serie, en het is opnieuw een ontspannend avondje bioscoop geworden.
Zoals elk goed consumentenprogramma krijgt u hier mijn + en - punten
  • goede acteurs die echt groeien (letterlijk en figuuurlijk) in hun rol. Als iemand zegt "ze overacteren", dan zeg ik "lees het boek, daar overacteren ze ook"

  • grappige rol van Mad-Eye Moody

  • uitstekende special effects (elke keer beter, maar dat is maar normaal)

  • (ont)spannend

  • de helft van het boek werd geschrapt (geen Molly, geen beelden van de wedstrijd Ierland-Bulgarije in het wereldkampioenschap Quidditch, geen Dobby...)

  • te anecdotisch

Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Filmprogrammatie

Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Hogwarts om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Weasley op spectaculaire wijze bij de Dursleys opgehaald: hij mag mee naar de finale van het WK Quidditch tussen Ierland en Bulgarije! Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Hogwarts een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat 'Hij Die Niet Genoemd Mag Worden' opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten