maandag 6 april 2009

Match Point

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Match Point is de nieuwe Woody Allen. Nu ben ik geen onvoorwaardelijke fan van deze regisseur (hij heeft schitterende dingen gemaakt zoals Manhattan of Annie Hall maar ook vervelende stukken (Celebrity).
Maar nu is hij er toch in geslaagd om een film te maken zoals hij er nog nooit één gemaakt heeft : een niet-"Woody Allen" film. Echt waar, als ik het niet op voorhand had geweten, zou ik het nooit geraden hebben.
Dus iedereen die niet van Woody Allen houdt : ga kijken.
En Woody Allen fans ? Wel, er zijn geen neurotische personages, geen lange praatscènes, geen komische momenten, geen jazzmuziek....geen Woody Allen en wat nog belangrijker en vreemder is : Geen New York...

Ik ga niets verklappen behalve de korte inhoud hieronder die toch niets zegt, want het is een verrassende film en zeker eentje waar je nog lang over kan napraten.

Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Filprogrammatie

De voormalige tennisser Chris Wilton laat zich maar al te graag opnemen door een select clubje van de Londense high society. Hij raakt goed bevriend met Tom Hewett, waarmee hij een passie voor opera deelt. Al snel brengt Chris veel tijd met de Hewetts door. Hij wordt verleid door de dochter des huizes, Chloé. Trouwplannen laten niet lang op zich wachten, maar dan leert Chris de verloofde van Tom kennen, Nola, een jonge Amerikaanse actrice die haar geluk in Londen komt beproeven. Femme fatale Nola brengt het hoofd van Chris op hol en hij wordt heen en weer geslingerd tussen zijn eigen vrouw en Nola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten