woensdag 15 april 2009

The Libertine

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Johnny Depp als een sadistische liefhebber van vrouwelijk schoon, liters wijn, en theater....die combinatie moet toch garant staan voor losbandige sex, perverse spelletjes en geweldige braspartijen?
Wel nee, het resultaat is heel wat zediger dan je zou denken.
De proloog deed wat anders vermoeden, maar het eindresultaat weegt te licht. Of te zwaar, naargelang je instelling.

Positief zijn de acteerprestaties, die zijn allemaal van het hoogste niveau. Vooral Johnny Depp en Samantha Morton stelen de show.
Een waarschuwing voor de vrouwelijke fans van Johnny Depp. Ga niet naar deze film kijken als u Johnny wil herinneren als een knappe jongen. Hij is namelijk af-sto-te-lijk...met de nadruk op die laatste lettergreep.
Negatief is dan weer de storende muziek, het lichtjes-dogma-achtige filmen, het flauwe script en het besef dat de film zoveel beter had kunnen zijn.

Ik geef toch 3 sterren vanwege de prachtige teksten, het schitterende spel en de unieke manier waarop deze periode werd in beeld gebracht. Geen mooie stilistische landschappen hier zoals in "Pride & Prejudice" of stijlvolle dinners bij kaarslicht zoals in "Barry Lyndon", maar de grauwe vuiligheid van London in 1676.
Filmaffinity
Weetjes op IMDb
Filmprogrammatie

Het ware verhaal van de tweede Earl van Rochester, vriend en beschermeling van Koning Charles II van Engeland. In de 17de eeuw leidt deze vrijdenker een leven, volledig gewijd aan het nastreven van persoonlijk genot en de waarheid. Totaal afkering van hypocrisie in een tijd waarin dit tot kunstvorm verheven is, wordt hij verguisd, maar ook bewonderd om zijn avant-gardisme en zijn vrijheidsdrang. Wanneer hij de jonge actrice Elizabeth Barry ontmoet, valt hij onmiddellijk voor haar charmes. Hij wedt met zijn vrienden dat hij van haar de ster van Londen kan maken. Maar de liefde strooit roet in het eten en Rochester stevent af op een lotsbestemming die even ontvlambaar is als zijn geschriften, even flamboyant en vrij als zijn gedachten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten