zondag 12 april 2009

The Exorcism of Emily Rose

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Waarschuwing : deze film is niet wat de trailer (voorfilmpje) doet geloven ! Zelden ben ik zo bedrogen geworden. In de trailer ziet u heel wat griezelige dingen, onverklaarbare manifestaties, duivels, bloed, hokus pokus....maar tijdens de film blijkt dat dit voor minstens 50% een gerechtsdrama is.

Is de film daarom slecht ? Nee, maar laten we zeggen dat ik meer "The Exorcist" had verwacht dan "The Verdict". Het meest lijkt hij nog op Primal Fear, maar dan zonder de onverwachte ontknoping.

Goed : de acteerprestaties en het verhaal (gebaseerd op een echte gebeurtenis)
Slecht : het feit dat het vis-noch-vlees is (horror-rechtbankdrama) en het niet echt griezelig is

Filmaffinity - Weetjes om IMDb - Cinenews

Rose verlaat het ouderlijk huis op het platteland om aan de universiteit te gaan studeren. Ze vermoedt niet wat haar te wachten staat. Op een avond is ze alleen in het studentenhuis en beleeft haar eerste angstwekkende 'hallucinatie' en black-out. Als haar aanvallen frequenter en heviger worden, besluit Emily, een vroom katholiek meisje, een exorcisme te laten uitvoeren door haar parochiepriester, pastoor Richard Moore. Als het meisje sterft tijdens het exorcisme, wordt de priester beschuldigd van doodslag door nalatigheid. De advocate Erin Bruner aanvaardt schoorvoetend pastoor Moore te verdedigen in ruil voor een partnerschap in het advocatenkantoor waar ze werkt. Naarmate het proces vordert, worden Erins cynisme en atheïsme op de proef gesteld door het onwrikbare geloof van de priester en de angstaanjagende, onverklaarbare gebeurtenissen rond de zaak...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten