vrijdag 10 april 2009

The Adventures of Baron Munchausen

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Vreemd. Ongelooflijk. Onmogelijk. En echt gebeurd ! Dat is de slogan van deze film. De verfilming van de exploten van de legendarische 18de eeuwse leugenbaron vroeg om iemand zoals Gilliam, een cineast met een wilde stripfantasie. Een triomf van de pure verbeelding. Iedereen die over een ongebreidelde fantasie beschikte toen hij klein was, zal zijn hart ophalen aan deze film.
Ok, hij is te lang. En ja, Gilliam valt soms in herhaling. En inderdaad, het verhaal is soms een beetje moeilijk te volgen. Maar wie doorzet en de film over zich heen laat vloeien, zal niet teleurgesteld zijn. De grootse acteerprestaties van John Neville, de immer mooie Uma Thurman in één van haar eerste rollen en de magistrale vertoling van Robin Williams als de Maankoning (Ray di Tutto)zorgen voor een hilarische film. Ik heb deze film misschien 10 keer gezien, en elke keer hou ik er iets meer van. U misschien ook ?

Het fantastische verhaal van een 17e eeuwse aristocraat, zijn getalenteerde vertrouwelingen en een klein meisje. Zij doen een poging om een stad te redden die verslagen dreigt te worden door de Turken. Ze worden opgeslokt door een zeemonster, maken een tocht naar de maan, doen een dansje met Venus en ontsnappen aan Magere Hein, dit zijn slechts enkele van de onwaarschijnlijke avonturen die ze beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten