zaterdag 18 april 2009

Syriana

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Ik las ergens op een forum, na het bekijken van de film : "mijn vrouw vond de martelscènes vreselijk".
Dit lijkt me dus wel een groot compliment, want martelscènes zijn toch bedoeld om vreselijk te zijn, niet?

Ik vond het een uitstekende film, met veel informatie die (net zoals in het echte leven) alles nog complexer maakt. Ik denk dat er meerdere visies nodig zijn om alles te vatten, maar het is toch beklemmend om te zien hoe de werkelijkheid waarschijnlijk nog straffer is dan wat hier getoond wordt.

Een echte aanrader als u houdt van een grote brok politiek geharrewar, met uitstekende vertolkingen, geloofwaardige situaties en pakkende cinema.
Waarschuwing : als u niet houdt van politiek, "current affaires" of films met dertig verschillende hoofdacteurs die allemaal op elkaar lijken of wiens namen je niet kan onthouden, blijf dan beter thuis.
Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Cinenews

Terwijl CIA agent Robert Barnes de verontrustende waarheid achter zijn werk ontdekt, krijgt een jonge oliehandelaar te maken met een familietragedie en zoekt hij zijn heil in een vennootschap met een idealistische Arabische prins. Een zakelijke advocaat komt voor een moreel dilemma te staan tijdens de fusie van twee machtige Amerikaanse oliemaatschappijen en aan de andere kant van de wereld valt een Pakistaanse tiener ten prooi aan de rekruteringsmethodes van een charismatische geestelijke. Allemaal spelen ze een kleine rol in het immense en complexe systeem achter de olie-industrie, onwetend welke explosieve impact hun daden op de wereld zullen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten