dinsdag 28 april 2009

Lucky Number Slevin

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
>Films waar de personages allemaal met een dunne rode draad aan elkaar hangen, spreken steeds tot mijn verbeelding. En hier hangen ze aan elkaar met grote dikke touwen, een kluwen dat langzaam beetje bij beetje wordt ontrafeld.

Mensen die een oog voor detail hebben, zullen de verbanden misschien snel kunnen leggen (kijk goed naar de handen van de hoofdrolspelers !) maar voor alle anderen is het enorm leuk om te raden wie nu eigenlijk wie bedriegt :).
Sinds Pulp Fiction heb ik me niet meer zo goed geamuseerd met een misdaadverhaal. Heerlijk !
Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Programmatie

Het zit Slevin niet mee. Nadat zijn flat onbewoonbaar is verklaard, verhuist hij naar het appartement van zijn vriend Nick Fisher. Geen al te beste zet, want onderwereldfiguur The Boss heeft zijn oog laten vallen op Nick. De zoon van The Boss is vermoord, vermoedelijk door handlangers van The Rabbi, een concurrerende crimineel en aartsvijand. Samen met huurmoordenaar Goodkat heeft The Boss een wraakscenario uitgedacht en het enige wat nog ontbreekt, is een stroman. Nick, die zwaar bij hem in de schuld staat, lijkt hiervoor de geknipte figuur. Een spijtige zaak voor Slevin, die door de bendeleden voor Nick aanzien wordt en zonder boe of ba meegenomen wordt naar The Boss. Niemand gelooft Slevin en hij ziet zich geconfronteerd met een krankzinnige keuze: een schuld van 96.000 dollar aflossen of de zoon van The Rabbi vermoorden…