zondag 12 april 2009

The Ladykillers

ThorgalMatige film. Zitten een paar goede punten aan, maar voornamelijk niet goed te noemen
Deze film had beter "Oh Brothers Coen, Where Art Thou ?" geheten, want na meesterwerken als Fargo, The Big Lebowski, Blood Simple of Miller's Crossing bakken de Coen broertjes er niet zoveel meer van. Pas op, The Ladykillers is geen slechte film, verre van, maar waarom zou je Meurisse chocolade eten als je Milka gewend bent ? ;)
Wat is er goed aan deze film ? Uitstekende dialogen, goede acteersprestatie (met 1 uitzondering, maar dat merkt u vanzelf wel), prachtige muziek en mooie locaties.
Wat werkt er niet ? Het voorspelbare verhaal (flauwe remake van een superieure Engelse Ealing film), gebrek aan creativiteit en durf.

Goldthwait Higginson Dorr, een dubieuze professor, heeft een ploeg zogenaamde 'experts' bij mekaar gebracht voor de kraak van de eeuw. De dieven: experts in ontploffingen, tunnels en spierballen, maar ook een onmisbare infiltrant. Uitvalsbasis voor het hele plan: de kelder van een nietsvermoedend, keurig oud dametje, mevrouw Munson. De list: de vijf zijn op zoek naar een repetitielokaal voor hun kerkopvoeringen. Het probleem: Dorr beseft al snel dat zijn handlangers niet over de nodige intellectuele capaciteiten beschikken om de klus te klaren. Het veel grotere probleem: ze hebben hun bovenbuurvrouw fameus onderschat. Wanneer mevrouw Munson hun plannen ontdekt, dreigt ze ermee naar de politie te stappen. De vijf beslissen om haar uit te schakelen. Want uiteindelijk, hoe moeilijk kan het nou zijn om een oud dametje uit de weg te ruimen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten