zondag 26 april 2009

Starsky & Hutch

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Toen ik jong was, keek ik voornamelijk naar series zoals Miami Vice, Happy Days en ook Starsky & Hutch. Het verhaal van twee stoere politieagenten in Los Angeles die tegen wil en dank samen moesten werken.
En een paar jaar geleden werd die serie omgevormd tot een bioscoopfilm met Owen Wilson en Ben Stiller in de hoofdrol.
Het werd een grappige film met een paar leuke momenten en heel wat homo-erotische knipoogjes.
Uitstekend filmpje voor een dvd weekend.
Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Cinenews

Rechercheur David Starsky (Stiller) is de meest toegewijde undercoveragent die je kunt vinden in Bay City, Californië. Doordat hij zo bezeten is van zijn werk, blijft geen misdaad onbestraft als hij dienst heeft– en hij heeft altijd dienst. Rechercheur Ken "Hutch" Hutchinson (Wilson) is een goede politieman, dat zeker, maar zijn te relaxte persoonlijkheid en zijn wens om snel geld te verdienen brengen hem iets te vaak in de problemen.
Commandant Dobey bedenkt de perfecte oplossing voor zijn twee grootste problemen: hij koppelt Starsky en Hutch aan elkaar en stuurt ze samen de straat op. Een combinatie die op het eerste gezicht een ongelukkige lijkt. Zodra ze met frisse tegenzin aan de slag gaan, spoelt er een lijk aan. Met de hulp van Huggy Bear (Snoop Dogg), de fascinerende, street-savvy informant van Hutch, proberen de twee deze raadselachtige moordzaak op te lossen. Bij het onderzoeken van hun eerste aanwijzing ontmoeten ze Staci (Electra) en Holly (Smart), twee cheerleaders die graag bereid zijn ze te helpen – op alle mogelijke manieren...Alles wijst in de richting van de rijke zakenman Reese Feldman (Vaughn), maar het lukt Starsky en Hutch maar niet om met sluitende bewijzen te komen. Wat zij niet weten, is dat Feldman een plan heeft beraamd om de narcoticabrigade om de tuin te leiden en de meest lucratieve drugsdeal uit zijn carrière te sluiten.

Het onwaarschijnlijke tweetal gooit hun slimste undercovertactieken, straatervaring en good looks in de strijd om het misdrijf op te lossen en de daders achter de tralies te krijgen. Want, zegt David Starsky: "Maak je in mijn stad stampij, dan zijn je ballen van mij."