woensdag 22 april 2009

Capote

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Een uitstekende biografie van Truman Capote, een flamboyante en bevreemdende Amerikaanse auteur, volgens sommigen de grootste Amerikaanse schrijver van de 20st eeuw.

Dat hij vreemd was, dat wist ik al. Maar na het bekijken van deze film ben ik toch wel een beetje geschokt. Hij is helemaal niet de lichtjes excentrieke schrijver die ik in gedachten had, maar een heel menselijke persoon met enkele minder fraaie karaktertrekken.
Schitterend geacteerd, constant boeiend, maar wel een film zonder actiemomenten.

Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Filmprogrammatie

November 1959. Wanneer de bekende schrijver Truman Capote de New York Times leest, valt zijn oog op een artikel over een gruwelijke moord op vier leden van dezelfde boerenfamilie in Kansas. Capote ruikt een kans om zijn theorie dat de juiste schrijver non-fictie even boeiend kan maken als fictie te testen en overtuigt het magazine The New Yorker ervan hem als journalist op pad te sturen. Ondanks zijn onconventionele voorkomen wint Capote zonder veel moeite het vertrouwen van de bevolking en ook van de agent die het onderzoek leidt. Wanneer de moordenaars gevat worden, gaat Capote hen opzoeken in de gevangenis. Hij beseft al snel dat het materiaal dat hij verzamelt veel meer waard is dan slechts een artikel in een tijdschrift…


Meer info over de fascinerende schrijver vind u hier op Wikipedia.