woensdag 15 april 2009

True Crime

Thorgal2,5 sterren door Thorgal
Het hoofdpersonnage is een aan lager wal geraakte journalist, en van deze film kunnen we zeggen dat regisseur Clint Eastwood ook even aan lager wal was ! Dit is de regisseur die ons meesterwerkjes gaf als "Unforgiven", "A Perfect World" en "Mystic River", maar hier slaat hij de bal toch serieus mis.
Op zich is het geen slechte film, maar meer dan een doordeweekse weekendfilm (bewuste woordspeling !) is het niet.
De vertolking zijn niet goed (James Woods is ECHT slecht, Eastwood overtuigt niet en alleen de ter dood veroordeelde en zijn vrouw zetten een geloofwaardige rol neer).
Het is allemaal nogal ongeloofwaardig en behalve 1 cruciale scene was alles erg voorspelbaar.
"Ander en beter" zeggen wij hier bij ons thuis.

Steve Everett is een journalist met geen al te goede reputatie, een stijfkop, een bestrijder van het onrecht, met een grote voorkeur voor choquerende onderwerpen, drank en vrouwen... Hij wordt ontslagen bij de New York Times na meerdere opzienbarende schandalen en hij belandt op de westkust bij de Oakland Tribune.

Alhoewel Everett worstelt met een hele reeks persoonlijke problemen, krijgt hij van zijn hoofdredacteur, Alan Mann, de opdracht een onderzoek te hervatten dat stopgezet was bij de dood van een jonge collega. Zij moest verslag uitbrengen over de veroordeling van een crimineel met de naam Frank Beechum, die ter dood veroordeeld was wegens de moord op de kassierster in een kruidenierszaak. Hij werd op de plaats van de misdaad herkend door twee getuigen. Ondanks zijn hevig protest, zijn pogingen om zijn onschuld te bewîjzen en een onderzoek dat meer dan 6 jaar in beslag nam, lijkt niets Beechum meer te kunnen redden. Om middernacht zal een dodelijke injectie een einde stellen aan zijn lijdensweg...

Na een grondige analyse van het dossier heeft Everett grote twijfels over de schuld van deze man. Nochtans beschikt hij over geen enkele nieuwe indicatie om zijn onschuld te bewijzen. De drijfveer van de misdaad lijkt evident. Het is enkel wat Everett 'zijn flair' noemt die hem zover drijft deze man, die iedereen beschuldigt, te verdedigen. Ondanks het scepticisme van heel zijn entourage zet Everett zich totaal in om de onschuld van Frank Beechum te bewijzen en hem te redden van de dood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten