maandag 13 april 2009

Fitzcarraldo

Thorgal3,5
Dit is het vreemde verhaal van een excentrieke operaliefhebber die een operagebouw wil bouwen in de jungle. Om dit te verwezelijken, moet hij eerst op zoek naar geld, de hulp inhuren van lokale indianen en uiteindelijk een enorme boot over een berg verplaatsen.

De film is een ode aan het excentrieke en een toonbeeld van hoe passie en obsessie tot onvergetelijke en tragische resultaten kunnen leiden.

Ik vond het een sterke film, vooral door de gedreven acteerprestaties van Kinski. Soms vraag ik me echt af of hij wel acteert. Misschien is hij gewoon zichzelf, een excentrieke acteur die alles op alles zet om zijn ambitie te verwezenlijken.
Filmaffinity - Weetjes op IMDb

Der Exzentriker Brian Sweeney Fitzcarraldo ist von der Idee besessen, in einem trostlosen Nest mitten im unberührten Amazonas-Dschungel ein großes Opernhaus zu errichten. Von den Ersparnissen seiner Freundin, der Bordell-Besitzerin Molly, kauft Fitzcarraldo einen verrotteten Flussdampfer. Mit ihm will er in ein unerschlossenes Kautschukgebiet schippern, um dort das Geld für den Bau zu erwirtschaften. Um die unpassierbaren Stromschnellen einer Flussmündung zu umgehen, entwickelt der Besessene einen atemberaubenden Plan: Hunderte von Indios sollen das riesige Schiff über eine unpassierbare Urwaldhöhe transportieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten