zaterdag 23 mei 2009

Wanted

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Ja, Wanted is pure trash. Het is een B-movie van het hoogste niveau met een zwak plot, over-the-top actie, karikaturen en onmogelijke situaties. Maar het is ook non-stop theater, fantastische explosies, grappige momenten en natuurlijk Angelina Jolie met coole tatoeages.

Natuurlijk werd dit soort films al vaker gemaakt, maar er zijn toch een paar hele sterke momenten. Zeker geen film voor een romantische avond, maar het is een pur-sang actiefilm die geeft wat hij beloofd.

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordernaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn ‘collega’ Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.