dinsdag 19 mei 2009

Death Race (3000)

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Death race is een remake van de legendarische B-film Death Race 2000 (en in de Verenigde Staten wordt de nieuwe film uitgebracht onder de naam Death Race 3000, wat een beetje vreemd is aangezien deze film zich afspeelt in de nabije toekomst). En net zoals het origineel biedt deze film een uitstekend tijdverdrijf. Het orgineel was met David Carradine en Sylvester Stallone, en de basisplot (Romeinse gladiatoren in een modern sausje) werd behouden.

De vraag die heel wat mensen stellen is : "is deze film beter dan het origineel". En antwoord is duidelijk : Ja, vanuit een objectief standpunt wel. De acteurs zijn beter, de speciale effecten zijn heel verzorgd, en de manier van filmen is heel afgewerkt. Buiten het verhaal, dat puur B-film is, kan je de nieuwe film niet vergelijken met de oude.
Maar is hij daarom ook beter? Wel, je zou kunnen zeggen dat de oude versie veel meer ziel had, veel grappiger was. De originele DR2K film (zoals fans hem noemen) was kitscherig en heel erg 'camp', en de moderne versie is heel wat gepolijster en commercieel.

Daarom is mijn advies : ga ze allebei eens bekijken, vooral als je zin hebt in een rock 'n' roll film op wielen.

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische wereld. In een gevangenis hebben de directeur en bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd dat voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten