maandag 25 mei 2009

Shine A Light

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Ik ben een grote Scorcese fan. Sommige van zijn films staan in mijn alltime favourites: Goodfellas, Taxi Driver, The Departed, Raging Bull, Casino.... Ik ben wel geen grote Rolling Stones fan. Zeker, ik hou van heel wat van hun songs, en ze zijn goed in wat ze doen, maar ik ben altijd een Beatles fan geweest en je kan die twee heel moeilijk combineren, vind ik.

Hoedanook, Scorcese heeft heel wat ervaring in het maken van muziekdocumentaires: The Last Waltz, No Direction Home, the Concert for New York City etc..
Zijn laaste concertfilm, Shine a Light, is een goede maar nogal conventionele/traditionele portrettering van 2 speciale concerten die de Stones in 2006 gaven in het intieme Beacon Theater in New York City. Fans die hopen om iets nieuws te leren over hun idolen, zullen teleurgesteld zijn. Filmkenners die hopen een nieuwe revolutionaire manier van concertverfilming te zien, zullen ook teleurgesteld zijn. Dus dan vraag ik me af wie er niet teleurgesteld zal zijn? Toen ik in de zaal rondkeek zag ik 7 mannen (geen vrouwen) van middelbare leeftijd. Ik vermoed dat dit dus het publiek is dat naar zulke films gaat kijken.
Robin, is dit iets dat jou zou aanspreken ?

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat mijn voeten met het ritme hebben meegestampt...toch een goed teken? En Keith Richards is echt een maffe vogel :)