zondag 17 mei 2009

Blindness

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top
Een van de beste films ooit werd gemaakt door Fernanco Meirelles : Cidade de Deus. Hij maakte ook het aangrijpende Constant Gardner, en nu heeft hij opnieuw een Amerikaanse film gemaakt met de naam Blindness. Hoe minder je over deze film weet, hoe beter, want de kracht van het verhaal ligt namelijk in wat je juist niet ziet.

De film is gebaseerd op een boek van Nobelprijs winnaar Jose Saramago, maar laat je dat vooral niet afschrikken, want de beelden vormen een uitstekende metafoor voor de literaire manier waarop het menselijk karakter hier uit de doeken wordt gedaan. De acteurs zijn uitstekend, de sfeer is griezelig en traumatisch. Misschien zal je het einde niet goed vinden, maar je zal zeker de bioscoop niet verlaten en de film dadelijk vergeten. Daarvoor zijn de beelden (en afwezigheid van beelden) immers veel te sterk.

Als een stad getroffen wordt door een mysterieus virus dat alle inwoners blind maakt, besluiten de autoriteiten het gebied af te sluiten. Er is echter een vrouw die nog niet getroffen is door het virus, en aangezien alleen zij nog kan zien, rust er een enorme verantwoordelijkheid op haar schouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten