vrijdag 22 mei 2009

Be Kind Rewind

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
De regisseur van deze film, Michel Gondry, staat bekend voor zijn vreemde, creatieve en provocerende films. Eternal Sunshine of a Spotless Mind en The Science of Sleep waren beide interessant.

Zijn nieuwste film komt traag op gang maar eens Jack Black alle videobanden vernietigt en zijn eigen films moet maken, begint een hele leuke film. He creëert een nieuwe techniek, genaamd "sweding" waarmee hij een bestaande film opnieuw filmt in 20 minuten met wat basismateriaal en een videocamera. Het resultaat is hilarisch, en we zien hoe hij onder andere Rush Hour 2, Ghostbusters en Robocop "swede". Op Youtube en de officiële website van de film kan je trouwens de geswede films bekijken.

Het grote publiek zal deze film maar niets vinden, maar diegenen die Michel Gondry's andere werk kon appreciëren of diegenen die Jack Black graag bezig zien, zullen ervan smullen.

Jerry werkt in een electriciteitscentrale en heeft het angstige vermoeden dat deze centrale zijn hersenen doet smelten. Wanneer hij de centrale wil saboteren, gaat het mis en raakt hij gemagnetiseerd. Het magnetische veld om hem heen bezorgt hem nog meer problemen als hij Mike bezoekt, zijn vriend die in een videotheek werkt. Door het magnetische veld zijn alle videobanden onbruikbaar geworden en kan Mike zijn baan verliezen. Aangezien er maar 1 echte vaste klant is (een oud vrouwtje) valt de schade te overzien en besluiten Mike en Jerry elke film die ze wil huren zelf opnieuw te maken en op te nemen zodat ze niks merkt...