zondag 10 mei 2009

Go Fast

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Eén van mijn ex-studenten, Olivier Van Hoofstadt, heeft net zijn tweede langspeelfilm afgewerkt, Go Fast. Zijn eerste film was een redelijk groot succes, zowel aan de kassa als bij de critici. Die heette "Dikkenek" en was één van de grappigste films van 2006.

Nu heeft Olivier een actiefilm gemaakt in de stijl van Luc Besson. Ik bedoel dat als een compliment, want er zijn natuurlijk mensen die het niet zo moeten hebben van Luc Besson's stijl, maar hij levert toch steeds af wat hij belooft. En Go Fast levert ook wat hij belooft: een snelle actiefilm met spannende achtervolgingen, interessante karakters, een goed verhaal. Ook geeft het een goed beeld van drugsmokkel en bendevorming.

Het enige zwakke aan de film is dat hij een zwart/wit beeld geeft (de flikken zijn de goeien, de smokkelaars de slechten) en dat de karakters niet echt veel diepgang vertonen. Maar ik denk dat dit typisch is voor dit soort films.

Conclusie: een degelijke Belgische film met internationale acteurs en allures, veel actie en spanning. Hopelijk is deze film een internationale carrière beschoren, want hij heeft in elk geval de juiste ingrediënten.

Politieagent Marek verloor tijdens een actie tegen drugssmokkelaars zijn collega en beste vriend. Nu wordt hij getraind om te infiltreren in een bende die grote hoeveelheden cannabis het land binnensmokkelt met behulp van de Go Fast, supersnelle bolides vol drugs, die recht naar de buitenwijken van de grote steden scheuren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten