dinsdag 5 mei 2009

The Dead Zone (TV Series)

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Hebt u ooit The Dead Zone gezien, een prettig gestoord filmpje van David Cronenberg gebaseerd op een boek van Stephen King ?
Wel, in Amerika vonden ze het hoog tijd om een nieuwe serie te maken gebaseerd op dit boek. Het verhaal is eenvoudig : John Smith heeft een ongeval en sinds dat ogenblik kan hij heden, verleden en toekomst zien. Heel praktisch om moorden en zo te voorkomen, maar ook erg frustrerend als je niet meer weet wat werkelijkheid en realiteit is.
IMDb

Daar komt nog eens bij dat hij 6 jaar in coma lag, en zijn jeugdvriendinnetje ondertussen getrouwd is met een sherrif, maar wel een 6-jarig zoontje heeft van John Smith...tja, het leven kan complex zijn in Hollywood.

Sorry voor de sarcastische toon, want eigenlijk is het wel een goedgemaakte serie. Soms erg spannend, soms een beetje flauw maar altijd met een wrang gevoel voor humor en goede acteerprestaties. Ik las ergens dat het vanaf het 3de of 4de seizoen niet meer zo verrassend was, maar van het 1ste seizoen heb ik wel genoten. U ook ?

p.s. voor de allerlaatste keer : Stephen King z'n naam spreek je "Stieven King" uit, en niet "Steffen King". 't Is maar dat u het weet als u hem een keertje tegenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten