maandag 25 mei 2009

3:10 to Yuma

ThorgalLeuke, goede film. Waar je met plezier naar hebt gekeken. Hij mist net hetgene met de top.
Ik hou wel van een goede Western. Enkele van mijn favoriete films zijn trouwens verhalen over stoere cowboys, roodhuiden en snelle revolverhelden. Denk maar aan "Unforgiven", "The Good, the Bad and the Ugly", en "The Magnificent Seven". En als er dan een nieuwe film uitkomt met schitterende acteurs zoals Christian Bale en Russel Crowe, dan wil ik van de partij zijn.
En ik was inderdaad niet teleurgesteld. Het is misschien niet het meesterwerk dat sommigen ervan willen maken (daarvoor is er iets teveel 'ongeloofaardige' actie) maar het is een uitstekende film die goed te pruimen is. Goede vertolkingen, een spannend verhaal en knappe gevechten. Voor de mooie vrouwen hoef je het niet te doen, daar zijn er opmerkelijk weinig aanwezig. Maar voor stoere venten des te meer. :)

[video:youtube:ZeroJ1BK6GQ]
Dan Evans is een landbouwer die gekweld wordt door droogte op zijn akkers. Zijn gezin verkeert in geldnood. Hij kan een flinke premie verdienen als hij Ben Wade, een beruchte outlaw, met de trein 3:10 kan overbrengen naar de Yuma gevangenis. Maar Evans is niet de enige die het geld wel graag op zijn rekening wil....