maandag 4 mei 2009

Loft

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo

Er is al zoveel over deze film geschreven, en iedereen lijkt hem wel goed te vinden, dus is deze review waarschijnlijk overbodig. Vlaanderen heeft dus eindelijk zijn 'Hollywood thriller' en hij mag gerust gezien worden. Het is een goed geschreven, snelle film met enkele leuke wendingen. Diegenen die beweren dat ze het einde al doorhadden van in het begin, wel, dat zijn ofwel helderzienden ofwel leugenaars, LOL.

Toch is de film verre van perfect. Het is allemaal zo koel, zo gestileerd, zo trendy dat het gebrek aan humor en gevoel opvallend was. Eigenlijk interesseerde het me niet wat er zou gebeuren met de 5 vrienden, ik was meer bezig met uit te zoeken wie dat meisje nu had vermoord... En dat is toch wel jammer. Er was veel meer mogelijk om de interactie tussen de 5 vrienden beter in de verf te zetten.

Als eindbeoordeling is de film natuurlijk wel goed: je hebt plezier, de acteurs zijn overtuigend, het ziet er allemaal flashy uit en het einde is beter dan ik had verwacht. Deze film is klaar om door Hollywood hermaakt te worden.

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten