dinsdag 19 mei 2009

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

ThorgalMatige film. Zitten een paar goede punten aan, maar voornamelijk niet goed te noemen
Na het toch wel teleurstellende Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull was het tijd om na te gaan wat die andere "archeoloog/avonturier Rick O'Connell zou doen. En ja, wat we vreesden werd waarheid : onze helden worden moe en hebben hulp nodig van hun zonen... hoe voorspelbaar! Nog een paar jaar en Benjamin Franklin mag zijn zoon ook oproepen :)

Maar wat met de mummies, vraagt u in koor: wel, daar kan ik u geruststellen...ze zijn uitstekend, en de speciale effecten zijn origineel. Maar de rest van de film (het grootste deel dus) was redelijk saai met zwakke grapjes, slechte dialogen en geen beweging. Pas wanneer Jet Li en Michelle Yeoh hun martial arts doen, krijg je een glimps van wat deze film had kunnen zijn.
Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.