woensdag 6 mei 2009

The Godfather II

ThorgalMeesterwerk, briljant kan niet beter. Een film die je gewoon op geen moment verveelt, waar alles gewoon klopt voor je gevoel. Uiteraard bekijk je het meesterwerk zo vaak als maar kan, want het gaat toch niet vervelen! Het is niet voor niets een meesterwerk!
Dit is het vervolg EN wat er voorafging aan The Godfather 1. Via een ingenieuze vertelstijl slaagt Francis Ford Coppola erin ons te tonen waarom Don Vito was wie hij was, en hoe zijn zoon uiteindelijk in zijn voetsporen zal treden.

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die in de jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

De film is nog beter dan de eerste, omdat hij zo verbluffend is. Eerst denk je dat je alles gezien hebt, maar steeds opnieuw verrast de film en reikt hij situaties aan die het verhaal verderduwen. Spannend en één van de beste films ooit, ongeacht het genre.
Weetjes op IMDb
[adsense:]

Michael Corleone is de Don van de familie Corleone. Hij heeft problemen met ene Roth (een zakenman) en met de regering. De regering probeert hem namelijk aan te klagen, omdat hij een beruchte maffioso is. Daarvoor weten ze eerst Cicci als getuigen te vinden, maar omdat deze nooit direct contact met de Don heeft gehad is zijn verklaring niet belastend genoeg. Vervolgens weten ze Alexander Pentangeli te vinden, Pentangeli ging wel direct met de Don om en zijn verklaring is dus belastend genoeg. Op het einde pleegt Pentangeli zelfmoord na een gesprek met Tom Hagen (stiefbroer en advocaat van Michael Corleone). Andere plots in het verhaal zijn die van de vele aanslagen op zijn leven, waar ook zijn broer Fredo bij betrokken blijkt te zijn. Fredo wordt uit de familie gezet, maar wanneer hun moeder sterft verzoenen Michael en Fredo zich weer. Tegen alle verwachtingen in wordt Fredo op het eind tijdens het vissen vermoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten