donderdag 21 mei 2009

Bangkok Dangerous

ThorgalRedelijke film, kan er gewoon mee door. Je zou er niet voor naar de Bioscoop gaan maar gewoon thuis op de bank voor de tv bekijken
Ik ben deze film met een aantal vrienden van BeWelcome gaan bekijken, en ik moet eerlijk toegeven dat de meningen erg verdeeld waren. Aan de ene kant vonden de meesten dat de actiescenes goed georchestreerd waren, nooit té ongeloofwaardig maar toch met genoeg originele invalshoeken om de aandacht van het publiek te behouden. Maar het romantische aspect was er voor een groot deel van het publiek een beetje teveel aan.

Ik begrijp dat wel hoor, ze willen een film maken die zowel mannen als vrouwen aanspreekt, maar dit was toch echt wel melig. Doofstomme heldinnen die er alleen bijlopen voor de mooie plaatjes, dat hebben we al vaker gezien (lijkt wel een kopie van The Killer).

Jammer dat de broertjes Pang (dat is hun echte naam) teveel aandacht aan het romantische gaven. Anders had dit een uitstekende John Woo film kunnen worden.

Het gebruik van Bangkok was niet erg origineel, maar gelukkig krijg je een glimps van het beroemde Brusselse viaduct dat 20 jaar geleden aan Bangkok werd geschonken door de Belgische regering.

Een professionele huurmoordenaar (Nicolas Cage) verblijft in Bangkok om een aantal klussen af te handelen. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht, en hij ondervindt de nodige tegenwerking. Dan valt hij ook nog eens voor een lokale schoonheid en moet hij een van zijn weinige vertrouwelingen te vriend zien te houden.