vrijdag 22 mei 2009

Mirrors

ThorgalMatige film. Zitten een paar goede punten aan, maar voornamelijk niet goed te noemen
Deze film is een remake van een Koreaanse film(Into the Mirrors) door Alexandre Aja, en begint vanuit een originele benadering: wat indien spiegels ons eigenlijk twee delen van de wereld tonen: een echte en een alternatieve.

Kiefer Sutherland speelt een ex-cop die geobsedeerd wordt door dit idee van dualiteit en het duurt niet lang of we hebben een echte thriller/horror film met twee HEEL STERKE gruwelscènes. Wie niet van bloed houdt, blijft beter thuis. De sfeer van de film was constant dreigend, het acteren was slecht of onopvallend, en er loopt een bloedmooie vrouw rond met een décolleté om u tegen te zeggen. In elke scène draagt ze wel een ander kleedje dat haar borsten tot hun recht laat komen. En ja, u hebt het goed geraden, er is natuurlijk een scène waar ze in het water valt en daardoor als een echte Miss-Wet-T-Shirt de rest van de film uitspeelt. Hoe origineel.

De laatste 2 minuten zijn uitstekend, maar doen teveel denken aan een andere film met een verrassend einde...ik zal u de naam besparen want anders is het niet meer leuk.

Kort en bondig: heel griezelig, soms over de top, volledig ongeloofwaardig en niet overtuigend acteerwerk... als je van dit genre houdt, zal je het wel leuk vinden. Anders blijf je best heel ver weg.

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?