donderdag 28 mei 2009

Darjeeling Limited

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Darjeeling Limited is de nieuwste film van Wes Anderson. Ik vind het altijd belangrijk te zeggen wie de regisseur is, zodat bioscoopgangers weten wat voor vlees in de kuip hebben. Een film is eigenlijk een beetje als een boek. Als je zegt dat er een nieuw boek is van Dan Brown, dan weet je ook al een beetje wat je te wachten staat. Voor hen die Wes Anderson niet kennen: hij maakt komische films (The Royal Tenenbaums, Rushmore, The Life Aquatic with Steve Zissou) die eigenlijk niet conventioneel grappig zijn. Het is alsof hij een goed grap heeft, en die vertelt zonder de pointe of clou weg te geven. Resultaat: ofwel denk je 1 stap verder en lach je je een kriek/breuk, ofwel geef je het op, en dan heb je een héél ongrappige ervaring.

Darjeeling Limited is weer zo'n pareltje van absurde humor die onderliggend aanwezig is. Geen onderbroekenlol, geen gekke bekken, geen spitsvondige dialogen. Blijkbaar is deze film niet aan iedereen besteed, aangezien hij maar liefst NUL (zero) sterren kreeg van De Standaard. Nu ja, de Standaard is alomgekend om steeds anders te doen dan de anderen, dus had ik de bui wel al zien hangen. Ik heb de film gezien met 5 vrienden, en allen vonden ze het een uitstekende film. Resultaat : De Standaard 0 - De vrienden van Thorgal 6 :)

Zorg dat je op tijd komt want er is een kort voorfilmpje (Hotel Chevalier) dat alle ingrediënten bevat om Darjeeling Limited ten volle te appreciëren.

[video:youtube:aO1bYukdvLI]
Drie broers die elkaar niet meer gesproken hebben sinds hun vader overleden is, besluiten samen een treinreis door Indië te ondernemen om de familiebanden terug aan te halen. Hun “spirituele tocht” ontspoort echter snel (door gebeurtenissen met pijnstillers, Indische hoestsiroop en pepperspray) en voor ze het goed en wel beseffen, staan ze helemaal alleen midden in de woestijn met elf koffers, een printer en een plastificeermachine. Op dat moment begint er een nieuw en ongepland avontuur.