vrijdag 8 mei 2009

Lady in the Water

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Als je niet van sprookjes houdt, kan je beter ophouden met lezen. Want Lady in the Water is in tegenstelling tot de vorige films van M. Night Shyamalan (The 6th Sense, Signs, The Village, Unbreakable,...) geen thriller of film met een schokkend einde. Nee, het is een sprookje. Ik dacht van tevoren "oh, tof, ik hou van sprookjes, dat zal wel meevallen". Helaas was dat niet zo het geval. Het verhaal is zo ongeloofwaardig (tja, dat heb je natuurlijk wel met sprookjes) maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld "Labyrinth" of "The Never Ending Story" of zo, deed dit sprookje me niets. Er zat geen structuur in, de acteurs deden me niets of niet veel (uitzondering misschien voor Bryce Dallas Howard) en ik was niet echt aan het scherm gekluisterd.
De film heeft ook heel wat slechte kritieken gekregen in de pers, maar daar zit misschien wel een duistere reden achter : M. Night Shyamalan heeft het namelijk niet zo begrepen op filmcritici, en hij brengt een personage op het doek dat niet erg sympatiek is...u hebt het misschien al geraden, inderdaad, een filmcriticus.

Conclusie : Geen echt slechte film, maar de laatste tijd zijn er heel wat betere, dus geef je geld misschien aan een andere film uit.
Filmaffinity - Weetjes op IMDb - Cinenews

Cleveland Heep, de conciërge van een residentieel gebouw, ontdekt op een dag een nimf in het zwembad. Al snel ontdekt Cleveland dat deze nimf deel uitmaakt van een sprookje. Samen met zijn vrienden wil hij haar helpen terug te keren naar haar eigen wereld. Maar dit blijkt niet zo makkelijk. De nimf wordt bedreigd door duistere creaturen die haar koste wat kost haar terugkeer willen verhinderen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten