donderdag 12 maart 2009

Pride & Glory

Een film met Edward Norton is altijd iets bijzonders. Zelfs de zwakke Hulk werd lichtjes beter met Edward op het scherm. En hier levert hij opnieuw een glansprestatie. Mijn lijstje met favoriete films bevat trouwens heel wat Edward Norton films (Fight Club, American History X,...). In deze film speelt hij een politieagent die moet kiezen tussen trouw en eerijkheid.
Colin Farrell heeft een belangrijke rol in dit verhaal dat weliswaar traag op gang komt, maar daarna stevig doorstroomt tot een kolkende finale. Verwacht geen ongeloofwaardig verhaal, overdreven actiescènes of dure achtervolgingen, maar een degelijk verhaal dat dieper kijkt in de psyche van politieagenten die eigenlijk de burgers moeten beschermen, maar soms ook de verkeerde kant opkijken.
Uitstekende acteurs, goed script, spannend verhaal en een eeuwenoud dilemma om te kiezen tussen goed en kwaad. Uitstekend!
Pride and Glory is een authentiek en emotioneel portret van het New Yorkse politiedepartement met Edward Norton en Colin Farrell in de hoofdrollen. De film volgt een familie van politieagenten wiens morele code zwaar getest wordt wanneer één van de twee zonen een ontvlambare zaak onderzoekt waarbij zijn oudere broer en schoonbroer betrokken zijn. Het onderzoek dwingt de familie om te kiezen tussen hun loyaliteit tegenover de eigen familie en hun loyaliteit ten opzicht van de politie.