zaterdag 21 maart 2009

Largo Winch

3 sterren. Een echte "Eurofilm" waar verschillende locaties, talen en nationaliteiten elkaar in snel tempo opvolgen. Een kruising tussen James Bond, Jason Bourne en...Kuifje :)

Het probleem is echter dat de film enerzijds teveel wil zijn, en anderzijds niet genoeg geeft. Maar verveeld heb ik me niet.


De korte inhoud : De miljardair Nerio Winch wordt verdronken teruggevonden. Een uiterst verdachte moord, zeker als je weet dat het hier gaat om de oprichter en hoofdaandeelhouder van het grote en machtige bedrijf Groep W. Al snel vraagt iedereen zich af wie dit economisch imperium zal erven. Officieel had Nerio geen familie, maar hij had wel een goed verborgen geheim.: een zoon, Largo, die dertig jaar geleden werd geadopteerd door een weeshuis in Bosnië. Er is echter één probleem. Largo zit net in de gevangenis in zuid-Amerika en wordt er ten onrechte beschuldigd van drugshandel. Misschien maken de twee gebeurtenissen wel deel uit van een complot met als de doel de macht over de holding in handen te krijgen...