woensdag 3 juni 2009

I'm Not There

ThorgalGewoon een goede film, die het gewoon net niet heeft. Leuk om te zien! Geen grote ergenissen ofzo
Als je geen Bob Dylan kenner bent, dan is I'm not There een moeilijke film. Een film over Bob Dylan waarin de naam "Bob Dylan" geen enkele keer valt, waar je hem ook niet ziet en waar zijn rol gespeeld wordt door 6 verschillende acteurs (waaronder 1 vrouw en 1 klein zwart jongetje). Een gekke film zou je denken, maar een film die echt wel werkt. Het is een vorm van poëzie, het toont de verschillende (en vaak tegenstrijdige) gezichten van Bob Dylan door middel van deze 6 totaal verschilllende acteurs: Bob Dylan als protestzanger, als verrader, als poeëet, als outlaw, als acteur en als laatste als leugenaar en bedrieger.
Ik vond het een hele sterke en moedige film, met enkele ongelooflijke prestaties (Cate Blanchett is ronduit schitterend als de 'verrader' en lijkt het meest op de Bob Dylan die we allemaal kennen.
Maar als je niet weet wie Bob Dylan is, pas dan op als je deze film bekijkt, want het zou kunnen dat je niet goed weet waar je naar aan het kijken bent. Of ga alleen maar voor de muziek en de prachtige beelden.
Cinenews

[video:youtube:CZGseissqX8]
'M NOT THERE is een reis doorheen de levens van Bob Dylan. Zes acteurs incarneren Bob Dylan als een kaleidoscoop van wisselende personages : Dylan als dichter, profeet, gangster, bedrieger, acteur, martelaar en "Born Again".
Ze vormen samen een portret van een niet te vatten Amerikaanse icoon.