woensdag 3 juni 2009

Cassandra's Dream

ThorgalLeuke film, (nog) geen herzien beurt waard maar er zitten al redelijk veel leuke pluspuntjes in
Cassandra's Dream is een Griekse tragedie van de bovenste plank, wat betekent dat het plot nogal wat gaten vertoont maar alles lijdt tot een katharsis voor de personages. Niet bang zijn, de film is een stuk eenvoudiger dan een echte Griekse tragedie, en op het einde wacht iedereen op een twist die er maar niet wil komen. Dat was een teleurstelling voor mij, maar Griekse tragedies hebben nu eenmaal een duidelijke lijn en daar wordt hier niet van afgeweken. Je weet hoe het zal aflopen en als het dan ook ├ęcht zo afloopt ben je natuurlijk een beetje triest.
De acteerprestaties waren niet echt goed te noemen, maar wel degelijk en consequent.
Muziek was briljant (maar ik ben een grote Philip Glass-fan).
Kortom : een leuk filmpje, niets storends maar niets wat je nog niet gezien hebt. En soms een klein beetje te traag.
Cinenews

Een nieuwe Woody Allen is altijd een belevenis. En zoals de wetten der natuur bevelen is het opnieuw een tragedie ZONDER Woody in de hoofdrol. Kijk maar eens naar zijn laatste films: Eerst is er altijd een film zonder Woody (tragedie) en dan eentje met hem (comedie)
Enkele voorbeelden : Anything Else, gevolgd door Melinda and Melinda, Match Point (met de twist op het einde die je in je zetel nagelt) gevolgd door Scoop en nu Cassandra's Dream.

[video:youtube:9iEQdTFb2Rw]
Het leven van twee Cockney broers (Colin Farrell en Ewan McGregor), verandert ingrijpend als ze in aanraking komen met een jonge gelukzoekster. Een van hen valt voor deze dame, en die maakt daar vervolgens gebruik van door beide broers in de criminaliteit te slepen en ze tegen elkaar uit te spelen.