donderdag 2 februari 2012

Rundskop

Gisteren heb ik eindelijk RUNDSKOP gezien, de veel gelauwerde film van Michael R. Roskam. Wat deze regisseur met zijn eerste langspeelfilm heeft verwezenlijkt, is bijna hallucinant. Niet alleen geeft hij de kijker een aantal onvergetelijke beelden en personages, maar hij creƫert een verhaal dat je niet snel zult vergeten en zorgde voor een fantastische vertolkingen van voornamelijk Matthias Schoenaerts en Erico Salamone en Philippe Grand'Henry. Over Barbara Sarafian was ik minder te spreken, maar het lag misschien eerder aan het onsympathieke karakter van de rol die ze moest vertolken.

De oscarnominatie is in mijn ogen dik verdiend, al heb ik enkel A Separation gezien dus kan ik moeilijk voorspellen of Rundskop een kans maakt. Als Amerika Iran wil pesten door A Separation te laten winnen (een film die niet door de Iraanse regering gewaardeerd wordt), dan vrees ik dat Rundskop geen kans maakt. Maar we blijven erin geloven!

Ondertussen is het wachten op de remake van LOFT die blijkbaar langer aansleept dan verwacht vooraleer we Matthias Schoenaerts weer in actie kunnen zien. Benieuwd of hij zijn gespierde stierenlijf al wat heeft kunnen aftrainen.