dinsdag 16 november 2010

Eat Pray Love

Eat Pray Love, het meest recente vehikel voor Julia Roberts, is een chick flick. En chick flicks mogen eigenlijk niet door echte kerels besproken worden. Maar omdat deze film nu al een tijdje draait en niemand hier de film heeft gezien (of zich geroepen voelt om er iets over te schrijven) waag ik me er maar aan. Dit is een romantische komedie (of héél licht drama) gebaseerd op het boek van Elisabeth Gilbert, waarin drie aspecten van haar leven belicht worden, elk met hun eigen thema : Eat is eten (waar anders dan in Italië), Pray is geloof (een Ashram in India) en Love is de liefde in Bali.

Het eindresultaat is een hele lichte film waarin de regisseur (bekend van tv-series als Nip/Tuck en Glee) ons vertelt dat het leven een zoektocht is naar het ware geluk. Ondertussen hebben we een paar leuke scenes gehad (James Franco die speelt dat hij een slechte acteur is... dat was niet moeilijk LOL), mooie beelden gekregen (Bali! Rome! New York!) en een paar dialogen die schipperen tussen melig en hoogdravend.

De film wordt door de meeste critici afgekraakt (voornamelijk omdat de film net zoals het boek een heel oppervlakkig, egoïstisch en dwaas beeld schept van het soort vrouw dat wij allemaal zouden moeten worden). Enig lichtpuntje in de karakters van de personages was de rol van Felipe (Javier Bardem). 2 sterren voor het lekkere eten en drinken, de mooie landschappen en Bardem
Liz Gilbert leidt het droomleven van elke moderne vrouw. Ze heeft alles: een echtgenoot, een huis én een succesvolle carrière . Maar net als vele anderen, blijft ze op zoek naar datgene wat ze echt wil. Pas gescheiden en op een keerpunt, laat ze haar luxeleventje voor wat het is. Ze besluit om een nieuwe start te nemen en begint een reis rond de wereld op zoek naar zichzelf. Tijdens haar reizen leert ze in Italië wat lekker tafelen is,ontdekt ze de kracht van het gebed in India en uiteindelijk, onverwacht, vindt ze innerlijke rust en de ware liefde in Bali. Eat Pray Love is gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert en bewijst dat er meer dan één manier is om jezelf en de wereld te ontdekken.